İran İslam Cumhuriyeti, Şafakta On Gün kutlamalarına hazırlanıyor

  • 31 Ocak 2016
  • 892 kez görüntülendi.
İran İslam Cumhuriyeti, Şafakta On Gün kutlamalarına hazırlanıyor

İslam İnkılabı Kurucusu Rahmetli İmam Humeyni’nin İran’a tarihi girişinin yıl dönümünde, 1 Şubat’tan itibaren “Şafakta On Gün” kutlamaları düzenlenecek.

İslami Tebliğ Koordinasyon Kurulu Başkanı Muhsin Sebbağ bu bağlamda bugün düzenlediği basın toplantısında, İslam İnkılabı’nın zafer yıl dönümü kutlamalarının, Rahmetli İmam Humeyni’nin 15 yıl sürgünün ardından İran’a dönüş tarihinden itibaren, muhtelif halk kesimleri, şehit aileleri, askeri ve mülki yetkililerinin katılımıyla İslam İnkılabı Kurucusu’nun pak türbesinde yarın düzenlenecek merasim ile başlayacağını kaydetti.

Sebbağ, hş 12 Behmen’e tekabül eden 1 Şubat’ta ayrıca, İran genelinde kiliselerin çanları ve okulların zilinin saygı işareti olarak çalacağını ifade etti.

Yetkili, 12 Behmen etkinliklerinin, 550 gazeteci ve muhabir tarafından takip edileceğini, bunlardan 80’nın yabancı basın temsilcileri olduğunu belirtti.

İslami Tebliğ Kurulu Başkanı sözlerinin devamında, Şafakta On Gün’ün İslam İnkılabı değerleri ve hedeflerinin korunması anlamında gözden geçirme fırsatı olduğunu ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.