İran İslam Cumhuriyeti’nin Myanmarlı Müslümanlar’a insani yardımları sürüyor

  • 16 Eylül 2017
  • 1.278 kez görüntülendi.
İran İslam Cumhuriyeti’nin Myanmarlı Müslümanlar’a insani yardımları sürüyor

İran İslam Cumhuriyeti Kızılay Cemiyeti Arama-Kurtarma Kurumu Başkanı, İran’ın Myanmar’daki Rohingyalı Müslümanlar için 160 ton ağırlığındaki ikinci insani yardım paketlerinin pazartesi günü gönderileceğini bildirdi.

İran İslam Cumhuriyeti Kızılay Cemiyeti’nin Myanmarlı Müslümanlar için gönderdiği ilk parti insani yardım dün öğle saatlerinden sonra Bangladeş’e ulaştı.

İran Kızılay Cemiyeti’nin gönderdiği 40 tonluk insani  ilk yardım, ilaç, gıda (pirinç, yağ, çay ve şeker) çadır, battaniye, gibi yaşam malzemelerinden  oluşurken, bu yardımlar dün Bangladeş’in Chittangong havalimanına indi.

İran dışişleri bakanının Asya ve Okyanusya işleri yardımcısı İbrahim Rahim Pur, sözkonusu yardımla birlikte Bangladeş’e giderken, ”bu ziyaretinde Myanmarlı müslümanların sıkıntılarının bir bölümünü halletme ve onların sorunlarını inceleme ve onlara yardım gönderilmesi yollarını ele alma ve de onların mesajını dünyaya ulaştırma ümidini dile getirdi.

İran dışişleri bakan yardımcısı, İran cumhurbaşkanı ve İran dışişleri bakanının da, BM’nin yakında yapılacak Genel Kurul oturumunda Myanmarlı Müslümanların durumunu gündeme getireceklerini söyledi.

İran Kızılay Cemiyeti Arama-Kurtarma Kurumu Başkanı Murteza Selimi bugün Fars haber ajansına yaptığı açıklamada, İran’ın Rohginyalı Müslümanlara göndereceği ikinci yardımın yaşam, gıda ve sağlık malzemelerinden oluşacağını ifade etti.

Selimi, İran’ın gönderdiği ve Bangladeş’e ulaştığı insani yardım malzemelerinin tahliye edildiğine işaretle, bu yardımların Kakes Pazar’daki kampta bulunan Rohingyalı Müslümanlar arasında dağıtılacağını kaydetti.

Yetkili, İran’ın gönderdiği heyetin Bangladeş’teki Myanmarlı Müslümanlar’ın barındırıldığı geçici konaklama noktalarını ziyaret ettiğine temasla, bu ekibin acil durum konaklama kampları ve bir sahra hastanesinin kurulacağı yeri, yerel yetkililerin yardımıyla tespit edeceğini ifade etti.

İran Kızılay Cemiyeti Arama-Kurtarma Kurumu Kurum Başkanı ayrıca İran’dan gönderilen heyetin bazı Bangladeşli milletvekilleri ile biraraya geleceğini duyurdu.

Bu arada, Tahran’daki ilmiye havzasında görevli din alimleri, dün BM’nin Tahran Temsilciliği önünde toplanarak Rohingya Müslümanlarına karşı yapılan cinayetleri protesto etti.

Tahran’daki ilmiye havzası din alimleri, Myanmar’da Rohingya Müslümanlarına karşı yapılan cinayetleri protesto etmek amacıyla BM’nin Tahran Temsilciliği önünde toplandı.

İranlı din alimleri, ellerinde taşıdıkları pankartlarla Myanmar rejiminin bu ülkedeki Müslümanlara karşı uyguladığı zulümleri kınadı.

Bu gösterinin sonunda ise birer bildiri imzalanarak BM Tahran Bürosu’na teslim edildi.

Myanmar’da Rohingya Müslümanlarına karşı uygulanan ağır şiddetin İslam dünyasının gösterdiği tüm tepkilerine rağmen devam edildiği öğrenildi.

Myanmar ordusu ve radikal budistlerin ülkenin batısındaki Rahin vilayetindeki Müslümanlar’a yönelik 25 ağustostan beri düzenlediği saldırılarda şimdiye kadar binlerce Müslüman hayatını kaybetmiş ve yaralanmış 400 bini aşkın Müslüman da tehcir edilmiştir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.