İran, İslam Düşmanlarını Sert Bir Dille Uyardı: Uydularımızı Fırlatmak İçin Kimseyi Beklemeyeceğiz

  • 14 Ocak 2019
  • 1.475 kez görüntülendi.
İran, İslam Düşmanlarını Sert Bir Dille Uyardı: Uydularımızı Fırlatmak İçin Kimseyi Beklemeyeceğiz

Bugün sabah saatlerinde düzenlediği haftalık basın toplantısında İran’ın yürüttüğü uzay projeleri hakkında gazetecilere bilgi aktaran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, “Bay Pompeo’nun dedikleri tamamen yanlış, İran olarak gelişmek üzere var olan tüm teknolojileri kullanma hakkına sahip olup bu yönde kimseyi beklemeye gerek görmüyoruz.” ifadelerinde bulundu.

Kasımi sözlerini şöyle sürdürdü: Avrupalı bir ülke bize karşı bu konudaki taahhütlerine uymadı fakat dediğim gibi biz kimseyi beklemeden yerli bilim ve üretimimize dayanarak başlattığımız gelişim yoluna devam edeceğiz.

Söz konusu projenin BM’nin 2231 kararına aykırı olmadığını belirten Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü sözlerini şöyle sürdürdü: Ülkenin kalkınması için bu teknolojiye yoğun bir şekilde ihtiyaç duyuyoruz ve bazılarının bu yönde engel oluşturmaya kalkması ise başarısız kalacak.

Polonya’nın başkenti Varşova’da düzenlenecek konferansa da değinen Kasımi şu açıklamalarda bulundu: ABD’nin beceriksiz yöneticileri ülkemize karşı küresel çapta bazı girişimler başlatmaya çalışıyor. Bildiğimiz üzere bu konferansta da İran’a karşı bazı amaçlar söz konusu. Biz buna karşılık Polonya maslahatgüzarını Dışişleri Bakanlığına çağırıp itirazlarımızı kendisine bildirdik. İran halkı 2. Dünya Savaşı mağduru Polonyalı mültecileri incelikle bağrına bastı ve bu yüzden de Varşova yönetiminin günümüzdeki davranışını uygun bulmuyoruz. Polonya yönetiminin bu tutumunu gelecek günlerde değiştirmesini umuyoruz.

İran’ın Afganistan’da Taliban ile müzakere yaptığına işaret eden Kasımi sözlerini şöyle sürdürdü: Biz Afganistan’ın güvenliğini kendi güvenliğimiz gibi değerlendirip bu ülkenin içişlerine karışmayı her daim reddediyoruz fakat bu yönde yaptıklarımızın komşu ve dost ülkemiz olan Afganistan’ın yararına olduğunu düşünüyoruz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.