İran, İslam ümmetinin vahdetini destekliyor

  • 17 Mart 2017
  • 1.113 kez görüntülendi.
İran, İslam ümmetinin vahdetini destekliyor

İran hayır işleri ve vakıflar kurumu başkanı, İran islam cumhuriyetinin bölge politikasının kültürel boyutta, islami ümmetin vahdetini desteklemek olduğunu belirtti.

İRNA’nın bildirdiğine göre Ali Muhammedi dün yaptığı açıklamada, yalan ve güdümlü propagandalara rağmen İran’ın islam dünyasında vahdet münadisi olduğunu ve tüm müslüman ülkelerde Şiiler ve ehli Sünnet arasında vahdetin peşinde olduğunu belirtti.

Muhammedi İslam cumhuriyeti nizamın kurucusu İmam Humeyni -ra- İslam inkılabı rehberi ve tüm İranlı yetkililerin her zaman islam dünyasında vahdete çağrı yaptıklarını söyledi.

İran hayır işleri ve vakıflar kurumu başkanı, söz konusu kurumun müslüman ülkelerde kültürel işlerin takip etmekle görevli olan kurumlardan biri her zaman kendi programlarını “İslami ümmet vahdeti” eksen alarak, ister Şii ister Ehli Sünnet tüm islam mezhepleri ile ilişki siyasetine göre hazırladığı belirtti.

IŞİD teröristlerinin ehli Sünnet’in temsilcisi olmadığını vurgulayan Ali Muhammedi ehli Sünnet’in tanınan din alimlerinin bu gruptan beraat ettiklerini açıkladıklarını ifade etti.

İran hayır işleri ve vakıflar kurumu başkanı ayrıca İran İslam cumhuriyeti’nin “direniş düşünce ve akımın” savunucusu olduğuna da değinerek, bu akım ve düşüncenin sadece Şii düşüncesi ile sınırlı olmadığını, Ehli Sünnetten bir çok aktivist ve grupları da kapsadığını da sözlerine ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.