İran İslami Azad Üniversitesi, Afganistan’da üniversite kurmak istiyor

  • 23 Nisan 2018
  • 1.111 kez görüntülendi.
İran İslami Azad Üniversitesi, Afganistan’da üniversite kurmak istiyor

İran İslami Azad Üniversitesi, Afganistan’da üniversite birimleri oluşturmak ve inşaatını yapmaya hazır olduğunu bildirdi.

İran İslami Azad Üniversitesi başkanı Ferhad Rehber, dün Afganistan Yüksek Eğitim Bakanı Necibullah Hace Ömri ile Tahran’da görüşmesinde, ilmin ve teknolojisinin sınırı ve kısıtlamasının olmadığını belirterek, ”İslami Azad Üniversitesi olarak başta Afganistan olmak üzere komşu ülkelerde eğitim ve öğretimin çeşitli alanlarında işbirliğinin geliştirilmesine hazırız’ dedi.

İranlı yetkili, bu üniversitenin tarihi geçmişine ve faaliyetlerine temasla, ”sözkonusu bu üniversitenin rahmetli İmam Humeyni’nin liderliğindeki İslam İnkılabı’nın zaferinden sonra ilmi alanda ilerlemeleri gerçekleştirmek hedefiyle kurulduğunu ve şimdi de bölge ve dünyanın en büyük üniversitelerinden birine dönüştüğünü söyledi.

Ferhad Rehber, 36 yıllık bir geçmişe sahip olan İslami Azad Üniversitesi’nin ilmi ve araştırma alanda çok büyük kaleleri fethettiğini belirterek; ”üniversite olarak eğitim ve öğretimin kalitesini daha da arttırmak için programlarımız var’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.