İran İslami Şura Meclisi Başkanı Laricani, Yemen krizi ile ilgili dünya ülkeleri meclis başkanlarına mektup yazdı.

  • 15 Nisan 2015
  • 844 kez görüntülendi.
İran İslami Şura Meclisi Başkanı Laricani, Yemen krizi ile ilgili dünya ülkeleri meclis başkanlarına mektup yazdı.

Mehr Haber Ajansının İslami Şura Meclisi Haber Ajansına dayanarak verdiği haberine göre, bu mektubunda Yemen’deki tüm ekonomik altyapıları ve askeri merkezlerinin hedefe alındığı ve ayrıca yüzlerce suçsuz çocuk ve kadının öldürüldüğünü belirten İran İslami Meclisi Başkanı Ali Laricani, İran’ın böylesi bir saldırıdan üzüntü ve endişe duyduğunu belirtti.

Yemen’e saldırının siyasi, güvenlik ve insani olumsuzluklarının olacağını hatırlatan İslami Şura meclisi Başkanı her hangi bir ülkeye saldırmak için komik bahanelerin ileri sürülmesinin BM Teşkilatı kuruluş ilkesine aykırı olduğunu ve dünya barışını yok ettiğini bildirdi.

Laricani mektubunun devamında ise Yemen’in terör sorunu ile savaştığı günlerde, böylesi bir saldırıya maruz kaldığına dikkat çekerek, bu saldırı ile Yemen’deki sorunların daha da karmaşık bir durum alacağını ve terör örgütlerinin bu saldırıdan yararlanacaklarını vurguladı. Laricani ayrıca İran’ın uluslararası yasalar çerçevesinde Yemen’e her türlü askeri müdahalenin sonlanması ve insanı ve ilaç yardımları gönderilmesi istediğini ve hiç kimsenin böylesi yardımları engellemeye hakkı olmadığını belirtti.

Mektubunun sonunda ise Laricani, Yemen’de gelişen krizin çözülmesi için en iyi yöntemin Yemenli tarafların müzakere masasına oturmaları olduğunu vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.