İran İslami Şura Meclisi’nden müzakerecilere tam destek

  • 19 Haziran 2015
  • 825 kez görüntülendi.
İran İslami Şura Meclisi’nden müzakerecilere tam destek

İran İslami Şura Meclisi Araştırma Merkezi Başkanı Celali, hükümete nükleer kazanımları korumak için bağlayıcı yükümlülük getiren tasarının, milletvekillerinin müzakereci heyetine desteğinin tam olduğunu gösterdiğini belirtti.
İslami Şura Meclisi Araştırma Merkezi Başkanı Kazım Celali, bugün Cam-i Cam gazetesinde çıkan yazısında, İslami Şura Meclisi’nin nükleer müzakerecilere her türlü destek verdiğini belirtti.
Geçmişten beri Batı’ya olan güvensizlik sebebiyle, Meclis üyelerinin yeni bir teklif sunduğunu yazan Celali, bu teklifin, detaylarla ilgili müzakereciler için hiçbir sınırlama getirmediğini, aksine, araştırma ve geliştirme konuları dahil nükleer haklara vurgu yaptığını ifade etti.
Celali yazısının devamında, Meslis’in tasarının Batı’ya, İran halkı ve onların temsilcileri olarak İslami Şura Meclisi’nin ulusal çıkarların tahakkuku ve nükleer bilim ve hakların korunmasını istedikleri ve kimseye İran halkının kırmızı çizgilerine yaklaşmaya izin vermeyecekleri mesajını taşıdığını kaydetti.
İslami Şura Meclisi, dün 182 evet oyuyla, İran hükümetine nükleer haklar ve kazanımları korumak için bağlaycı yükümlülük getiren tasarının öncelikli olarak mecliste görüşülmesini onayladı.

İrİb

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.