İran istihbarat bakanı: Trump’ın açıklamaları ABD’yi daha da inzivaya itecektir

  • 15 Ekim 2017
  • 1.072 kez görüntülendi.
İran istihbarat bakanı: Trump’ın açıklamaları ABD’yi daha da inzivaya itecektir

İran İstihbarat Bakanı Hüccetülislam Seyyid Mahmud Alevi, ABD başkanı Trump’ın İran aleyhindeki düşmanca ve seviyesiz açıklamalarının İran halkını daha da birlik ve beraberliğe götüreceğini söyledi.

Alevi, İSNA ajansına verdiği demeçte, Trump’ın İran aleyhinde boş açıklamalarının  dışında diğer bir meseleyi gündeme getirmediğini belirtirken, Trump’ın bu açıklamalarının, ahlak, edep ve nezaketten yoksun olduğunu belirtti ve ”Trump’ın İran ve nükleer anlaşmaya karşı açıklamaları, Amerika’yı daha da inzivaya itecektir’ dedi.

Bu arada İran meclis başkanının uluslararası işler yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan da, ‘devrim muhafızları ordusu İran’ın atan  kalbidir’ dedi.

Emir Abdullahiyan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ” Bugün Rusya’nın Armitage Müzesi’nde Çarlık dönemine ait Fars Körfezi’nin haritası dikkatimi çekti. Bay Trump! ABD’yi Vahşi Batı dönemine götürmeyin.” cümlesine yer verdi.

Öte yandan İran içişleri bakanlığı yayınladığı bildiride, ABD başkanının BM bildirgesini ayaklar altına aldığını bildirdi.

İran içişleri bakanlığı, Amerikan başkanı Trump’ın en az tarihi. hukuki ve siyasi bilgiye ve de hakimiyete sahip olduğunu belirterek, Trump’ın Amerika halkının  başının eğik olmasına neden olacağının altını çizdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.