İran, Japonya’ya 350 bin varil petrol satmaya hazır

  • 21 Ekim 2015
  • 834 kez görüntülendi.
İran, Japonya’ya 350 bin varil petrol satmaya hazır

İran Petrol Milli Şirketi Uluslararası İşler Daire Başkanı Muhsin Kamseri, İran’ın Japonya’ya petrol satışının 40 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu belirterek, Japon rafinerilerinin İran’dan petrol alımı miktarını artırmak istediklerini belirtti.

İran ile Japonya arasındaki petrol konulu ilişkilerin istenilen düzeyde olduğunun altını çizen Kamseri, “Buna rağmen geçen yıllarda yaptırımların uygulanması dolayısıyla İran petrolünün Japon rafinerilerine satışında düşüş yaşandı” diye kaydetti.

İran’ın Japonya’ya petrol satış miktarının azalmasının, yaptırımların uygulanması ile birlikte bu ülkenin rafinerilerinin kapasitesinin azalmasından da kaynaklandığına işaret eden Kamseri “Kanaatimizce yaptırımların kalkmasının ardından Japonya’nın petrol pazarının 10%u İran’ın olacak” diye konuştu.

Kamseri Japonya’nın diğer bir petrol şirketi Showa Shell’e satılan petrolle ilgili, “Bu şirket en büyük Japon rafineri devlerinden biri olarak İran Petrol Milli Şirketi ile müzakerelerini sürdürmektedir” diye açıkladı.

Japonlar’la iyi anlaşmalar imzalamayı düşündüklerini vurgulayan Kamseri, Japony ile petrol satışının artması hususunda mutabakata vardıklarını, ancak Japonlar’ın siyasi meselelerden dolayı yaptırımların tamamen kalkmasını beklediklerine işaret etti.

İran’ın Japonya’ya petrol satışını artırması için ekonomik meselelere bakması gerektiğini de söyleyeh Kamseri “Dolayısıyla Japonya petrol pazarında uygun payı elde etmek için bu tür meselelere göz atmamız lazım” diye kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.