İran Kalkınma ve Ekonomik İlişkiler Komitesi Başkanı Rustem Kasımi, Suriye’ye Gitti

  • 19 Mayıs 2015
  • 826 kez görüntülendi.
İran Kalkınma ve Ekonomik İlişkiler Komitesi Başkanı Rustem Kasımi, Suriye’ye Gitti

İran Kalkınma ve Ekonomik İlişkiler Komitesi Başkanı Rustem Kasımi, ekonomik ilişkilerle ilgili görüşmelerde bulunmak üzere Şam’a gitti.

Suriye televizyonu, İran Kalkınma ve Ekonomik İlişkiler Komitesi Başkanı Rüstem Kasımi’nin Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad ve Başbakan Vail el-Halaki ile görüşmeler yaptığını bildirdi.

İran Kalkınma ve Ekonomik İlişkiler Komitesi Başkanı Rüstem Kasımi ile Suriye Başbakanı Vail Halaki arasındaki görüşmelerde iki ülke arasında daha önce imzalanan anlaşmalarının yanı sıra endüstri, teknoloji transferi ve ticaret alanlarında yeni işbirliği zeminlerinin de ele alındığı açıklandı.

Suriye’nin ihtiyaç duyduğu petrol ürünleri, ilaç, tıbbi malzeme ve yedek parçaların temini konusunda görüşmelerin yapıldığı belirtilirken, Suriye Başbakanı Vail Halaki, “Suriye ve İran tek bir ekonomik ortam oluşturuyor. Bunun geliştirilmesi için adımlar atılmalı” dedi.

İran Kalkınma ve Ekonomik İlişkiler Komitesi Başkanı Rüstem Kasımi de ülkesinin Suriye hükümetine ve halkını her açıdan desteklemeye devam edeceğini belirterek bu durumun iki taraf arasındaki ekonomik ilişkilerin gelişmesine katkı sağladığını söyledi.

İran ve Suriye heyetlerinin bugün ortak yatırım projeleri ve yapılan anlaşmaların uygulanması konularını görüşmek için bir araya geleceği açıklandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.