İran: Kanada Başbakanı’nın Açıklamaları, Mantıksız, Can Sıkıcı Ve Tekrarlanan Açıklamalar.

  • 23 Mart 2015
  • 842 kez görüntülendi.
İran: Kanada Başbakanı’nın Açıklamaları, Mantıksız, Can Sıkıcı Ve Tekrarlanan Açıklamalar.

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Merziye Efham, Kanada Başbakanı’nın son sıralardaki sözlerini, “mantıksız, can sıkıcı ve tekrarlanan” bir açıklama olarak niteledi.

Efham bugün yaptığı açıklamada, Kanada Başbakanı’nın İran karşıtı sözlerine tepki gösterdi.

Kanada’nın muhafazakar hükümetinin radikal bir hükümet olarak bilindiğini hatırlatan Efham, Kanada Başbakanı’nın İran ile ilgili art niyetli sözlerini, oldukça sığ ve içerikten yoksun olarak niteledi.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Efham, İRNA’ya verdiği demeçte, bu tür gerçekdışı ve propaganda amaçlı açıklamaların, karşılık verilmeyecek kadar değersiz ve can sıkıcı olduğunu ifade etti.

Efham, Kanada Başbakanı’nın büyük ihtimalle, parlamento seçimlerinde bu ülkedeki İranlıların oylarını kazanmak amacıyla özgürlükçü görünmeye çalıştığını belirtti.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Efham açıklamasının devamında,  Kanada Başbakanı’nın bu ülkedeki İranlıların hakkına sahip çıktığını ileri sürerken, son sıralarda, kendi partisine mensup muhafazkar temsilcilerden birinin, aşağılayıcı bir üslupla, bu ülkede yaşayan İranlılardan kendi ülkelerine dönmelerini istediğini kaydetti.

Kanada Başbakanı Harper, Nevruz Bayramı münasebetiyle düzenlenen bir merasimde yaptığı açıklamada, İran İslam Cumhuriyeti’nin politikalarını, müdahaleci sözleriyle eleştirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.