İran: Kanada uluslararası ilişkilerde gerçekçi bir yaklaşım sergilemeli

  • 18 Mart 2016
  • 798 kez görüntülendi.
İran: Kanada uluslararası ilişkilerde gerçekçi bir yaklaşım sergilemeli

Yeni Kanada yönetiminin İran ile ilişkilerini iyileştirmeye yönelik yeni yaklaşımını değerlendiren İran Dışişleri Bakanlığı Sözcücü, uluslararası ve ikili ilişkilerde gerçekçi bir yaklaşım sergilemesi halinde, İran’ın da o zaman Kanada ile ilişkilerin düzeltilmesi konusunda gözden geçireceğini söyledi.

İRİB ajansının bildirdiğine göre, İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Cabir Ensari, yaptığı açıklamada Kanada başbakanının İran ile ilişkilerin düzeltilmesi ve bu doğrultuda iki ülke büyükelçiliklerinin yeniden açılması konusundaki açıklamasına işaretle, Kanada’da yeni hükümetin bölgesel ve uluslararası konumundan önce, bir önceki hükümete göre siyasetlerinin değiştiğini ortaya koyması gerektiğini söyledi.

İran dışişleri bakanlığı sözcüsü, Kanada hükümetinin bölgesel, uluslararası ve ikili ilişkilerde gerçekçi bir yaklaşım sergilemesi halinde, İran’ın da o zaman Kanada ile ilişkilerin düzeltilmesi konusunda gözden geçireceğini söyledi.

Bilindiği Kanada’da daha önceki hükümet, Amerika’nın siyasetleri doğrultusunda İran’la ilişkileri en düşük seviye çekmiş ve İran’daki büyükelçilik faaliyetlerini de durdurmuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.