İran Kara Kuvvetleri’nin yeni İHA’ları havalandı

  • 09 Şubat 2019
  • 1.621 kez görüntülendi.
İran Kara Kuvvetleri’nin yeni İHA’ları havalandı

İran İslam Cumhuriyeti Ordusu Kara Kuvvetleri Komutanı, bu kuvvetlere ait yeni İHA’ların son sıralarda gerçekleşen bir tatbikatta havalandıklarını belirtti.

Kara Kuvvetleri Komutanı General Kiyomers Heyderi bugün yaptığı açıklamada, ocak ayında İsfahan’da düzenlenen tatbikat sırasında bu kuvvetlere ait yeni İHA’ların başarılı performans sergilediğini söyledi.

Kara Kuvvetleri’nde yapılan değişikler çerçevesinde birliklerin kabiliyetlerinin de geliştiğine dikkat çeken Komutan Heyderi, bu tatbikat sırasında yeni İHA’ların görücüye çıkarıldığını ve Kara Kuvvetleri’nin helikopterleri ve topçularına yeni kabiliyetlerin de ilave edildiğini kaydetti.

Geçtiğimiz günlerde İran Devrim Muhafızları Genel Komutanı Tümgeneral Muhammed Ali Caferi’nin Hava Uzay Birliği’nin yeraltı tesisinde katıldığı törende İran’ın 1000 km menzilli Dezful balistik füzesi görücüye çıktı.

Törene Hava Uzay Birliği Komutanı General Emir Ali Hacızade de katıldı.

Komutan Caferi törende yaptığı konuşmada, İslam inkılabının 40. zafer yıldönümü dolaysıyla görücüye çıkan Dezful füzesi “Biz yapabiliriz” şiarını tüm dünyaya gösterdiğini belirtti.

Tümgeneral Caferi, nokta vuruşu yapan füzelerin seri imalatı İran milletinin evlatlarının emekleri ile gerçekleştiğini vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.