İran kara kuvvetlerinin yeni ürünleri tanıtıldı

  • 17 Nisan 2017
  • 1.630 kez görüntülendi.
İran kara kuvvetlerinin yeni ürünleri tanıtıldı

İran ordusu kara kuvvetleri komutanı tuğgeneral Kiyomers Haydari, 19 nisan ordu günü arifesinde kara kuvvetlerinin yeni kazanımlarını tanıttı.

İRİB muhabirine göre, sözkonusu yeni silahların tanıtım merasiminde İran’ın ürettiği Haydar adlı 50 kalibrelik yarı keskin nişancı silahı, Haydar-5 taktiksel mayın döşeme aracı, iki zırhlı araç taşıyan üç dingilli TIR, Kerna adlı sesi yükseltme sistemi, Haydar-6 taktiksel araç tanıtıldı.

Bundan önce de İran cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, cumartesi günü İran savunma bakanlığına bağlı Penha şirketini ziyaret etmiş  ve İran’ın ilk yerli eğitim jet uçağı ‘kevser’i, muhacir-6 keşif insansız hava aracı, gemiye karşı Cruise füzesi ve havadan havaya atılan Fekur füzesini tanıtmıştı. Bu arada İran cumhurbaşkanı, Kahir313 savaş uçağının deneme uçuşlarının başlaması emri verildi.

Sözkonusu bu gelişmeler ve kazanımlar ‘Direniş ekonomisi, üretim ve iştigal’ yılında İran’ın gücünün arttırılması ve dışa bağımlılığa son verilmesi yönünde atılan önemli adımlar olarak dikkat çekiyor. (Bilindiği gibi hicri şemsi 1396 yılı İslam inkılabı rehberi tarafından ‘Direniş ekonomisi, üretim ve iştigal yılı’ olarak ilan edilmişti.)

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.