İran kara sularına tecavüzde bulunan Amerikan askerleri hakkında soruşturma başlatıldı

  • 17 Şubat 2016
  • 1.277 kez görüntülendi.
İran kara sularına tecavüzde bulunan Amerikan askerleri hakkında soruşturma başlatıldı
ABD Savunma Bakanlığı’nın merkezi Pentagon, İran kara sularına tecavüz etmesi ardından İran sipahi güçlerince yakalanan Amerikalı askerler hakkında araştırma başlatıldığını bildirdi.

İRİB Haber ajansının bildirdiğine göre dün konuyla ilgili bir açıklama yapan ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Peter Cook İran kara sularına girdikten sonra İran tarafından yakalanan Askerler hakkında araştırma başlatıldığını belirterek, Amerikan deniz kuvvetlerinin bu konudaki tahkikatı sürdürmekte olduğunu ve dosyayı tamamlamak amacıyla söz konusu askerlerin Cumhuriyetçi senatör McCain tarafından sorgulandıklarını bildirdi.

12 Ocak tarihinde Amerikan deniz piyade birliklerine ait 10 Amerikan askerini taşıyan iki botun İran kara sularını ihlal etmesi ardından, İran İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu Deniz gücüne bağlı birimlerce yakalanmış ve sorgulanmışlardı.

Söz konusu askerlerin İran kara sularını ihlali konusunda bir kastın bulunmaması ve yanlışlıkla olduğunu anlaşılması ardından ise İran tarafından serbest bırakılmışlardı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.