İran, kayıp diplomatını BM’ye taşıyor

  • 06 Kasım 2015
  • 951 kez görüntülendi.
İran, kayıp diplomatını BM’ye taşıyor

Mina’daki izdihamdan bu yana haber alınamayan İranlı eski diplomatın kaçırıldığı iddiaları üzerine İranlı yetkililer BM ve Uluslararası Kızılhaç Komitesi nezdinde girişimlerde bulunacaklarını belirtti.

Suudi Arabistan’daki ‘Mina faciası’ndan sonra kendisinden haber alınamayan İran’ın eski Lübnan Büyükelçisi Gazanfer Ruknabadi’nin kaçırıldığına dair artan iddialar üzerine Tahran yönetimi konuyu Birleşmiş Milletler’e taşımaya hazırlanıyor.

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Emir Abdullahiyan, Ruknabadi’nin durumunun aydınlığa kavuşturulması için bugüne kadar defalarca Suudi Arabistan’ın Tahran temsilcisini Dışişleri Bakanlığı’na çağırdıklarını ancak sonuç alamadıklarını kaydetti.

Abdullahiyan, olayın aydınlatılması için BM ve Uluslararası Kızılhaç Komitesi nezdinde girişimlerde bulunacaklarını belirtti.

İran’daki bazı yetkililer ve ülke medyası, olaydan yaklaşık 6 hafta geçmesine rağmen kayıp diplomattan hala haber alınamadığına dikkat çekerek, Ruknabadi’nin kaçırıldığını öne sürüyor.

Mina’daki kayıp İranlıların durumunu aydınlatmakla yetkilendirilen İrşat ve Kültür Bakanlığı da Ruknabadi’nin kaçırıldığı olasılığının olduğunu belirtti. Söz konusu bakanlıkta başkan yardımcısı olan Hüseyin Nuşabadi, “Gün geçtikçe kayıp İranlı hacıların kaçırıldığı ve Suudi Arabistan dışına çıkarıldıkları varsayımı daha da güçleniyor” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.