İran, Kerbela ve Babil’deki terör saldırılarını kınadı

  • 09 Haziran 2017
  • 1.105 kez görüntülendi.
İran, Kerbela ve Babil’deki terör saldırılarını kınadı

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, bugün Irak’ın Kerbela ve Babil vilayetlerinde meydana gelen terör saldırılarını kınayarak, hayatını kaybedenlerin aileleri başta olmak üzere Irak halkı ve hükümetinin acılarını paylaştı.

Fars haber ajansının verdiği habere göre, İran Dışişleri Sözcüsü Behram Kasımi yaptığı açıklamada, Irak ve Suriye’de art arda aldıkları ağır yenilgilerinin ardından ideolojik ve örgütsel olarak kırılma noktasına gelen tekfirci teröristlerin az sayıdaki katil unsurlarına moral vermek için çaresiz çabaları doğrultusunda, bölge ve dünyanın farklı noktalarında kör intihar saldırılarını gündemine aldıklarını hatırlatarak, teröristlerin yok olacaklarının kesin olduğunu bilmeleri gerektiğini vurguladı.

İran Dışişleri Sözcüsü ayrıca, terörizm hamilerinin son sıralarda Riyad’da göstermelik bir şekilde terörle mücadele adı altında toplanmalarına işaretle, bölge ve dünya halkları ve milletlerini, daha uyanık olmaya çağırdı.

Kasımi, terörizmin ideolojik ve mali kaynaklarından gafil olup, yanlış adresler vermek suretiyle terörizmin muhtelif şekillerde dünya ve bölgenin birinci tehlikesi olarak kalmaya devam edeceğini kaydetti.

Sözcü bir kez daha İran’ın terörizmle mücadelede kararlı olduğunu ve bölge halkları ve milletlerinin terörle mücadelede yanında olacağını ifade etti.

Bugün Babil ve Kerbela’daki terör saldırılarında en az 30 Iraklı hayatını kaybetti, 48 kişi de yaralandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.