İran Kızılay Kurumu’ndan Myanmarlı mültecilere 3.yardım paketi

  • 11 Ekim 2017
  • 1.312 kez görüntülendi.
İran Kızılay Kurumu’ndan Myanmarlı mültecilere 3.yardım paketi

İran’ın Myanmarlı müslümanlara yönelik insani yardımlarının devamında İran Kızılay Kurumu, dün gece 3. yardım paketini gönderdi.

İRİB muhabirine göre, İran Kızılay Kurumu başkanı Ali Asger Peyvendi, yaptığı açıklamada, bu zamana kadar Bangladeşt’te bulunan Myanmarlı mülteciler için İran olarak 100 ton ilk yardım malzemesi gönderildiğini ve dün gece de yine 30 tonluk yardım paketinin Myanmarlı müslümanlara dağıtılmak için gönderildiğini söyledi.

İran kızılay Kurumu başkanı, bu yardımla birlikte İran dışişleri bakanlığı, sağlık bakanlığı ve İran kızılay kurumundan  bir heyetin de Bangladeş’e gittiğini belirterek, Kızılay Kurumu olarak Myanmarlı mülteciler için sahra hastaneleri kurmaya  ve onlara ilk yardım çadırları göndermeye hazır olduklarını söyledi.

Peyvendi, Myanmar’a 10-12 ülkenin yardım ettiğini belirterek, halbuki en az 600 bin Myanmarlı müslümanın yardıma ihtiyacı olduğunu söyledi.

Bilindiği gibi Myanmar ordusu ve radikal budistlerin saldırıları ve cinayetlerinde  son aylarda en az 6 bin Myanmarlı müslüman katledilmiş ve binlercesi yaralanmış ve yüzbinlercesi de canlarını kurtarmak için Bangladeş sınırlarına kaçmak zorunda kalmıştır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.