İran: KOEP karşılıklı şekilde yürütülmelidir

  • 28 Kasım 2015
  • 795 kez görüntülendi.
İran: KOEP karşılıklı şekilde yürütülmelidir

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı, İran’ın KOEP’yi uygulamaya kararlı olduğunu, karşı taraftan da böyle bir kararlılığı beklediğini belirtti.

İran Dışişleri Bakanı Avrupa ve Amerika İşleri Sorumlu Yardımcısı Mecit Tahtırevançi, Press TV’ye verdiği mülakatta, “İran KOEP’yi uygulamaya kararlı olduğu gibi, karşı taraftan da böyle bir kararlılığı bekliyor” diye bildirdi.

KOEP’nin uygulanmasından önce bütün herkesin PMD’yi kapatmaya çalıştığını kaydeden Tahtırevançi, “Temmuz’da Tahran ve UAEK arasında çizilen yol haritasına göre PMD’ye ilişkin bütün konular Aralık’ın başında son bulacak ve sonrasında UAEK’nin Hakimler Kurulu herşeyi sonlandırarak PMD tamamen bitecektir” diye konuştu.

PMD’nin bitmesinden sonra İran’ın Arak Ağır Su Reaktörü hususundaki taahhütleri yerine getireceğini ve sarı kek karşılığında zenginleştirilmiş uranyumunu çıkarmaya başlayacağını söyleyen Tahtırevançi, “İran yüzde yüz verdiği taahhütleri yerine getirecektir” diye açıkladı.

İran’ın taahhütlerini uygulaması karşısında karşı taraftan da böyle bir tavır sergileyerek yaptırımları kaldırmalarını beklediğini aktaran Tahtırevançi, “İnkılap Rehberi’nin de Cumhurbaşkanı’na gönderdiği 9 maddelik mektupta belirtildiği gibi, biz BMGK, AB ve Amerika’nın yaptırımları tamamen kaldırmasından daha az birşeyi kabul etmeyiz” diye vurguladı.

İran’ın Kapsamlı Ortak Eylem Planı’nın uygulamaya girdiğinden itibaren bütün ekonomik yaptırımların kaldırılmasını istediğini de dile getiren Tahtırevançi, “İran, Amerika ve Avrupa’yı KOEP’yi uygulamamak için baskı altına alan ülkelerle de karşı karşıyadır” diye ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.