İran: Komşuları itham etmek Bahreyn’in iç sorunlarını çözmez

  • 01 Temmuz 2017
  • 1.336 kez görüntülendi.
İran: Komşuları itham etmek Bahreyn’in iç sorunlarını çözmez

İslami İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Behram Kasımi, Bahreyn hükümetinin komşularını itham ederek uluslararası camianın, muhalif liderlerle müzakere başlatılması tavsiyelerine olumlu cevap vermekten kaçınmaması gerektiğini bildirdi.

Behram Kasımi, Bahreyn yetkililerinin o ülkenin iç sorunlarını İran ile irtibatlandırma iddialarını reddederek, bunu iç sorunları örtbas etmek için yenilgiye uğramış bir çaba olarak nitelendirdi.

İran dışişleri bakanlığı sözcüsü Kasımi, ‘’Bahreyn hükümeti arada bir terör guruplarıyla mücadele adı altında o ülkenin bazı vatandaşlarını tutuklamakta ve onların İran ile irtibatlı olduğunu iddia etmektedir’’ dedi.

Kasımi, ‘’Uluslararası camia 6 yıllık Bahreyn krizinin o ülkenin halkın medeni ve barışçıl itirazlarına hükümetin güvenlik odaklı uygulamalarının sonucu olduğunu bilmektedir’’ dedi.

Bilindiği gibi Bahreyn 14 şubat 2011’den bu yana bu ülkede hakim olan dikta rejime karşı barışçı gösterilerle zaman zaman tepkisini güçlü bir şekilde ortaya koyan halkın  inkılabına sahne olmaktadır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.