İran korona virüsle mücadele deneyimlerini paylaşmaya hazır

  • 02 Mayıs 2020
  • 953 kez görüntülendi.
İran korona virüsle mücadele deneyimlerini paylaşmaya hazır

İran Genel Kurmay Başkanı General Muhammed Bakıri, korona virüs salgını ile mücadele elde edilen deneyimleri bölge ülkeleri ile paylaşmaya hazır olduklarını vurguladı.

Cumartesi günü Irak, Azerbaycan Cumhuriyeti, Afganistan, Pakistan, Umman, Katar, Kuveyt, Suriye ve Lübnan savunma bakanları ve Genel Kurmay Başkanlarına ayrı ayrı mesaj gönderen Genel Kurmay Başkanı General Bakıri, İran İslam Cumhuriyeti’nin korona virüs salgını ile mücadelede başarısı ve silahlı kuvvetlerin de bu mücadelede ifa ettiği rolüne temas ederek, İSK bu alanda elde ettiği deneyimleri kardeş ve dost ülkelerle paylaşmaya hazır olduğunu belirtti.

Korona virüs salgını ile doğru ve bilimsel bir şekilde mücadele edilmemesi salgının şiddetlenmesi ve milletin sağlığını tehlikeye atmasına yol açabileceğinin altını çizen General Bakıri, İran İslam Cumhuriyeti’nin bu virüsü kontrol altına almasında sergilediği başarı, komşu ve dost Müslüman ülkelere yol gösterebileceğini vurguladı.

Korona virüs geçen yılın Aralık ayının sonlarına doğru Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıktı. Hali hazırda dünya genelinde 3 milyon 400 bin kişi bu virüsten etkilendi, en az 239 bin kişi hayatını kaybetti, 1 milyon hasta da iyileşti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.