İran: Kuntar suikastı, devlet terörizminin en yeni örneği

  • 20 Aralık 2015
  • 1.003 kez görüntülendi.
İran: Kuntar suikastı, devlet terörizminin en yeni örneği

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Lübnan Hizbullah Hareketi’nin üst düzey komutanlarından Samir Kuntar’a yönelik düzenlenen suikastin Siyonist rejim tarafından yapılmış en yeni organize ve devlet terörizmi olduğunu kaydetti.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hüseyin Cabiri Ensari, Hizbullah Komutanı Samir Kuntar’a düzenlenen saldırıya bugün gösterdiği tepkide, Kuntar’ın Siyonist rejimin saldırı ve işgali karşısında direniş simgesi olduğunu belirterek, bundan dolayı, Şehit Kuntar’ın ailesi, silah arkadaşları, Lübnan ve Filistin Direnişi ve Lübnan halkı ve hükümetine taziyede bulundu.

Cabiri Ensari, Siyonist rejim savaş uçaklarının Şam’ın etrafını bombalayarak, Kuntar’ı şehit etmesini, BM üyesi bağımsız bir hükümetin ulusal egemenliği ve toprak bütünlüğünün açık ihlali olduğunu belirtti.

Saldırıyı kınayan İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Cabiri Ensari, hükümetler ve uluslararası kurumlardan, bu terörist ve saldırgan girişimi kınamasını istedi.

Siyonist rejim savaş uçakları dün gece Şam’ın güneyinde Cermanta kentindeki bir yerleşim binasını bombaladı; saldırıda, Lübnan Hizbullah Hareketinin üst düzey komutanlarından Samir Kuntar şehit oldu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.