İran: Latin Amerika bizim için büyük öneme sahip

  • 05 Aralık 2015
  • 930 kez görüntülendi.
İran: Latin Amerika bizim için büyük öneme sahip

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Mecid Tahtirevançi, Ekvador Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı ile görüşmesinde, Latin Amerika’nın İran için büyük öneme sahip olduğunu söyledi.

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Mecid Tahtirevançi, dün Ekvador Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Xavier Lasso ile bir araya geldiği görüşmede, ikili ilişkileri değerlendirdi.

Lasso bu görüşmede, İran’la ilişkilerini geliştirmenin Ekvador tarafından ön planda tutulduğunu belirterek, “Biz Bağlantısızlar Hareketi ve iki ülkenin de üyesi olduğu farklı uluslararası kurum ve kuruluşlar çerçevesinde İran’la işbirliği içindeyiz” dedi.

Latin Amerika’nın İran açısından büyük önem taşıdığını ifade eden Tahtirevançi de bu görüşmede,  “Farklı meseleler İran ile Latin Amerika ülkeleri arasındaki ilişkileri etkileyemez” ifadesini kullandı.

Tahtirevançi ayrıca, İran İslam Cumhuriyeti’nin Ekvador’la ilişkilerini geliştirmek için hazırlıklı olduğunu söyleyerek, ekonomik, ticari ve politik alanlarda ikili ilişkilerin geliştirilebileceğini ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.