İran Malezya duyurusunu kınadı

  • 02 Mart 2017
  • 1.177 kez görüntülendi.
İran Malezya duyurusunu kınadı

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, Suudi Arabistan Padişahı’nın ziyareti sonunda Malezya’da İran’a karşı gerçekleşen duyuruyu kınayarak, reddetti.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, Suudi Arabistan Padişahı’nın ziyareti sonunda Malezya’da İran’a karşı yapılan duyuruyu kınayarak, reddetti.

Yüksek harcamalarla gerçekleşen başarısız uğraşlar sonucu İran’a yönelik yapılan ithamlara işaret eden kasımi, “Bir ülkenin diğer ülkeleri kültürel olarak etkilemesi, o ülkenin kültürü ve uygarlığının zengilliğine dayanıp hiçbir askeri, ekonomik ve siyasi güçle kazanılmayan gayet doğal bir gerçektir” ifadelerinde bulundu.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü sözlerine şunları da ekledi: İran’ın etkili ve barışçıl politikaları, başta komşuları olmak üzere diğer ülkelerle karşılıklı saygı ve etkileşim temeline dayanmaktadır. Hiç şüphesiz Malezya devletinin böyle konulara bulaşması İslam ülkeleri arasındaki birliğe zarar vererek iki ülke arasındaki ilişkilerin de iyi bir yönde gelişeceğine yararlı olmayacaktır.

Malezya’nın bu tür eylemlere bulaşmayacağını ümit eden Kasımi son olarak, “Malezya’nın böyle ayrımcı davranışlardan uzak bir konuma sahip olduğunun kanaatındayız. Nitekim bu ülkenin daha hassas ve duyarlı davrandığı takdirde İslam dünyasının birliği yönde olumlu role sahip olacağından şüphemiz yoktur” açıklamalarında bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.