İran Meclis Başkanı: Amerikalılar lafazanlıkla kendi rakiplerini etkisiz kılmaya çalışıyorlar

  • 29 Haziran 2017
  • 1.062 kez görüntülendi.
İran Meclis Başkanı: Amerikalılar lafazanlıkla kendi rakiplerini etkisiz kılmaya çalışıyorlar

Ä°ran Ä°slami Åžura Meclisi BaÅŸkanı, Amerikalıların lafazanlıkla kendi rakiplerini etkisiz kılmak istediklerini ve Ä°ran’a uçak satışının da bu amaçla yapıldığını bildirdi.

Bugün Güney Kore ziyaretinin son gününde katıldığı bir basın toplantısında konuşan İran meclis başkanı Ali Laricani, Amerikalıların yaptırım konusundaki tehditlerinin tekrarlanmış tutumlar olduğunu hatırlatarak, asıl sorunun Amerikalı yetkililerin daha ziyade tüccarlık geçmişlerinin bulunmasından kaynaklandığını söyledi.

Amerikalı yetkililer tarafından KOEP anlaşmasının ihlal edildiğini hatırlatan Laricani, nükleer anlaşmanın uluslararası bir anlaşma olduğunu ve bizzat BM güvenlik konseyince de onaylandığını ve bu anlaşmanın iptalinin ilk etapta Amerikalıların kendi aleyhine olacağını söyledi.

Artık sulta döneminin son bulduğunu ve ülkelerin bağımsız olmak istediklerini belirten Laricani, Amerikan yönetiminin uluslararası kanunlara uygun olarak hareket etmesi gerektiğini belirtti.

İran İslami Şura Meclisi Başkanı ayrıca Suudi Arabistan rejiminin teröristlere destek vermemesi gerektiğini belirterek, IŞİD terör örgütünün halı hazırda elinde 30 milyar dolar değerinde silah bulundurduğunu ve bu paranın kaynağının nere olduğunun da açık olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.