İran Meclis Başkanı: Bölgedeki krizlere karşı dengeli bir tutum sergilenmeli

  • 05 Ağustos 2017
  • 1.065 kez görüntülendi.
İran Meclis Başkanı: Bölgedeki krizlere karşı dengeli bir tutum sergilenmeli

İran Meclis Başkanı Ali Laricani, bölgedeki krizlerin çözümü yönünde tüm devletlerin dengeli bir tutum sergilemesi gerektiğini vurguladı.

İran İslami Şura Meclis Başkanı Ali Laricani, Tahran’da Avusturya Parlamentosu Başkan Yardımcısı Karl Heinz Kopf ile görüştü. İki ülkenin çok eskilere dayanan tarihi ilişkilerine işaret eden Laricani, Avusturya parlamento heyetinin Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin yemin törenine katılmasının iki ülkenin dostluk ve kardeşlik içeresinde olduğunu gösteriyor” dedi.

Laricani, bankacılık işbirliği konusunda Avusturya’nın etkin şekilde attığı adımların övgüye layık olduğunu kaydederek, bunun iki ülke arasında ekonomik ve ticari ilişkilerin daha fazla güçlenmesine neden olacağını ifade etti.

Bölgede yaşanan krizler ve güvenlik sorunlarına da değinen Ali Laricani, “Şimdiki durumda tüm devletler dengeli bir tutum sergilemeli ve bu sorunların çözülmesi doğrultusunda gerçek bir etkileşim içinde olmalı. Bunun yanı sıra 5+1 ülkeleri nükleer anlaşmaya bağlı kalmalı ve bunu ihlal edecek eylemlerden uzak durmalıdır” açıklamalarında bulundu.

Meclis Başkanı Laricani Avusturya’nın Avrupa Birliği’nde önemli konuma sahip olduğuna işaret ederek, dünaynın bu ülkenin etkin rolüne daha fazla ihtiyaç duyduğunu kaydetti.

Avusturya Parlamentosu Başkan Yardımcısı da bu görüşmede, son dönemlerde Tahran-Viyana arasındaki ilişkilerin iyi yönde geliştiğinin altını çizerek, seviyesinin günden güne artacağını dile getirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.