İran Meclis Başkanı, İranlıları seçime davet etti

  • 24 Åžubat 2016
  • 784 kez görüntülendi.
İran Meclis Başkanı, İranlıları seçime davet etti
İslami Şura Meclisi Başkanı Laricani, İran halkını 26 Şubat seçimlerine katılmaya davet etti.

Ä°slami Åžura Meclisi BaÅŸkanı Ali Laricani bugün Ä°RÄ°B Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, seçimlere yoÄŸun katılımın Ä°ran halkının dünyadaki itibar ve prestijini güçlendireceÄŸini belirterek, bölge ve dünyadaki mevcut geliÅŸmelerin bu seçmlerin önemini daha da arttırdığını vurguladı.

Ä°slami Åžura Meclisi BaÅŸkanı, nükleer anlaÅŸmanın ardından Ä°ran için yeni bir durumun oluÅŸtuÄŸuna dikkat çekerek, Ä°ran’ın bu ÅŸartlarda uyanık ve akıllı temsilcilere ihtiyac duyduÄŸunu belirtti.

Öte yandan Ä°RÄ°B BaÅŸkanı Muhammed Serefraz, bu baÄŸlamda yaptığı açıklamada, coÅŸkulu ve yüksek katılımlı seçimlere vurgu yaparak, Ä°RÄ°B’in seçim günlerinde, kamuoyunu biliçlendirme, heyecanlandırma ve halkın görüşlerini yansıtmaya yönelik yayın ve program yapacağını belirtti.

Serefraz, ulusal medyanın seçim konusunda görevini yerine getirmesi gerektiğine vurgu yaparak, ulusal medyanın siyasi grup ve partileri de dikkate alarak, tam tarafsızlık ve bağımsızlığını korumak suretiyle seçimlerle ilgili yayın yaptığını vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.