İran Meclis Başkanı Laricani: Amerika ve Siyonist İsrail rejimi Suriye’de kriz peşindeler

  • 16 Ekim 2017
  • 1.301 kez görüntülendi.
İran Meclis Başkanı Laricani: Amerika ve Siyonist İsrail rejimi Suriye’de kriz peşindeler

İran Meclis Başkanı Ali Laricani, Suriye meclis başkanı ile yaptığı görüşmede, Amerika ve siyonist İsrail rejiminin Suriye’de kriz, savaş ve kan dökmenin devam etmesine çalıştıklarını bildirdi.

Rusya’da bulunan İran Meclis Başkanı Ali Laricani, St. Petersburg kentinde düzenlenen Parlamentolar Arası Birlik (PAB) 137. Genel Kurul toplantısı sırasında Suriye Meclis başkanı Hamude Sabbağ ile yaptığı görüşmede, Tahran ve Şam’ın terörizme karşı mücadelede yakın işbirliğinin başarılı olduğunu ve Rusya’nın da katkısıyla, terörizme karşı mücadelenin artık Suriye’de istikrar ve güvenliğe doğru ilerlediğini bildirdi.

Suriye meclis başkanı da bu görüşmede Tahran ve Şam’ın aynı istikamette ilerlediğini ve bu yakın işbirliğinin, Amerika, arap rejimleri ve bazı batılı yönetmlerin desteklediği terör örgütlerinin yenilgisiyle sonuçlandığını bildirdi.

Meclis başkanı Laricani ayrıca dün Nükleer Denemelerin Kapsamlı Yasaklanması Antlaşması Örgütü İcra Sekreteri Lassina Zerbo ile bir araya geldi.

Laricani bu görüşmede, “Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı üyesi olarak nükleer anlaşmayla ilgili bize düşen sorumlulukları kabul edip yüksek maliyetlere katlandık. Trump’ın yanlış davranışlarıyla anlaşmadan yararlanmaksızın sırf masrafa girme söz konusu olduğu takdirde kesinlikle bunu tekrar gözden geçireceğiz” ifadelerinde bulundu.

İnkılap Rehberi’nin nükleer silahla ilgili verdiği fetvaya değinen Laricani, “Bu fetva sadece nükleer silahların haram olduğunu belirtmiyor. Tüm kitle imha silahları, biyolojik ve kimyasal silahların kullanımının da haram olması fetva kapsamına giriyor” açıklamasını yaptı.

Ali Laricani sözlerini şöyle sürdürdü: Bugüne kadar İran’ın nükleer anlaşmaya bağlılığı 8 kere Ajans tarafından doğrulandı. Fakat Tramp, İran’ın anlaşmaya uymadığını iddia ediyor ve ABD Kongresi’nin karar vermesi gerektiğini söylüyor. O zaman acaba Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı’nın sorumluluğu nedir?

Lassina Zerbo da bu görüşmede, “Bana göre bir taraf uluslararası düzeydeki çok taraflı olan nükleer anlaşamanın zedelenmesine yönelik uğraşmamalıdır” şeklinde konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.