İran Meclis Başkanı Laricani: Batılı Ülkeler Silah Satmak İçin Bölgede Savaş İstiyor

  • 17 Nisan 2018
  • 1.120 kez görüntülendi.
İran Meclis Başkanı Laricani: Batılı Ülkeler Silah Satmak İçin Bölgede Savaş İstiyor

Vietnam halkının verdiği mücadelelerin İran milleti için her zaman anlaşılır olduğunu belirten Vietnam Meclis Başkanı; “İran milleti Vietnam’ı her zaman gururla anmakta. İmam Humeyni’nin yaşadığı mahalle ve evine yaptığımız ziyarette İmam’ın sade yaşantısına şahit oldum. İleride Vietnam meclis üyeleri ile yapacağımız bir ziyarette onların da İmam’ın bu yaşantısını görmelerini istiyorum” dedi.

İran ile ortak hedefler doğrultusunda özellikle iki ülkenin meclisinin birçok alanda ortak çalışabileceğini ve ilişkilerin geliştirilmesi gerektiğini söyleyen Nguyen Thi Kim Ngah; “İki ülke Cumhurbaşkanlarının yapacağı resmi ziyaret öncesine meclis olarak ne gibi alanlarda işbirliği yapabileceğimizi değerlendirmeliyiz. İran ile ticari ilişkilerimiz istenilen seviyede değil ve bunu daha fazla artırmalıyız” ifadelerini kullandı.

İran Meclis Başkanı Ali Laricani ise İran’ın petrol ve enerji alanlarında Vietnam’a yatırım yapabileceğini söyleyerek; “Vietnam birçok alanda ticari potansiyeli olan bir ülke. İran tıp malzemeleri ve ilaç üretiminde kendisini geliştirmiş bir ülke olarak Vietnam’a bu konuda da yardımcı olabilir. Biz ise Vietnam’ın tarım alanındaki kaydettiği ilerlemelerden faydalanmak isteriz” dedi.

Bölgede yaşanan terörist faaliyetlere işaret eden Laricani, Amerika’nın Irka ve Afganistan işgallerinin terör örgütlerinin doğmasına neden olduğunu söyleyerek; “İran’dan terör ile mücadelede yardım isteyen bölge ülkelerine İran her zaman yardım etmiş ve yanlarında olmuştur. Suriye’de İran, Rusya ve Türkiye’nin işbirliği sayesinde terör ile mücadelede önemli adımlar atılmıştır” şeklinde konuştu.

“Amerika son saldırısı ile Suriye’de istikrardan yana olmadığını göstermiştir. Batılı ülkeler bölgedeki savaşları daha fazla silah satmak için kullanmak istiyorlar” diyen Meclis Başkanı Ali Laricani, Suriye’de tek çözümün siyasi olduğunu söyleyerek; “İran için hiçbir şekilde kimyasal veya biyolojik bir saldırı kabul edilemez. Batılı ülkeler Suriye’de kimyasal silah kullanıldığı bahanesiyle doğru olmayan bir şekilde saldırı gerçekleştirmiştir. Oysa öncelikli olarak bu iddianın BM tarafından araştırılması gerekirdi” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.