İran Meclis Başkanı Laricani: Suriye, direnişle büyük zaferler kazandı

  • 26 Ekim 2017
  • 1.142 kez görüntülendi.
İran Meclis Başkanı Laricani: Suriye, direnişle büyük zaferler kazandı

İran İslami Şura Meclis Başkanı Ali Laricani, IŞİD’in Suriye için bedelinin ağır olduğunu fakat Suriye’nin direnişle büyük zaferler elde etmeyi başardığını söyledi.

Suriye Dışişleri Bakanı yardımcısı Faysal Miktad ile Tahran’da görüşen Laricani, ‘’Biz Kürt dostlarımıza da bölgede yeni sorun yaratılmaması için ikazda bulunduk ve bir çok Kürt devlet adamı da bunu kabul ediyorlardı’’ dedi.

Laricani, ABD’nin davranışı ile ilgili,’’ABD’nin bu konuları gündeme getirmesi kendi zararınadır ve biz ülkelerin onların karşısındaki tutumunu gördük’’ dedi.

Miktad da görüşmede Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esat’ın selamlarını ileterek, ‘’İran’ın Suriye’de teröristlerle mücadelesindeki fedakarlıkları kendimizden eksik görmüyoruz ve tüm fedakarlıklar için İran milletine müteşekkiriz’’ dedi.

ABD engellemelerinin olmaması durumunda daha erken zafer elde edilebileceğini ifade eden Miktad, ABD’nin IŞİD’e desteklerinin bir İran ve Suriye için önem taşımadığını fakat Suriye ve Irak halkı önünde teröristleri destekleyerek durmanın ABD için onur kaynağı olduğa benzediğini söyledi.

ABD’nin tüm çabalarına rağmen en yakın müttefikleri tarafından bile yalnız bırakıldığını ifade eden Miktad, herkesin İran safında yer aldığını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.