İran Meclis Başkanı Laricani’den Hz. İsa Mesih’in veladet yıldönümü münasebetiyle tebrik mesajı

  • 24 Aralık 2015
  • 795 kez görüntülendi.
İran Meclis Başkanı Laricani’den Hz. İsa Mesih’in veladet yıldönümü münasebetiyle tebrik mesajı

İran İslami Şura Meclisi başkanı Ali Laricani, Hz. İsa Mesih’in (S) veladetinin yıldönümü ve yeni Miladi yıl münasebetiyle mesaj yayınladı.

Mehr haber ajansına göre, Laricani, dün bu münasebetle yayınladığı bildiride, bugün dünyanın her zamankinden daha fazla, adalet, barış ve huzura kavuşması ve iksitadi, siyasi, sosyal ve kalkınma alanındaki eşitsizliklerin azaltılması için ilahi mesaj getiren büyüklerin öğretilerine ve ona geri dönüşe ihtiyaç olduğunu bildirdi.

İran meclis başkanı mesajında ayrıca, yeni miladi 2016 yılını terörizmin yayılmasından dolayı geçmişe göre daha da tehlikeler dolu olarak görürken, Asya’nın batısında, Afrika’daki son terör girişimlerinin, gerçekte bütün milletler ve ülkeler için insanlık dışı bir unsur olarak gösterdi.

Söz konusu mesajda, terörizm ve onun kökünün kurutulması ve aşırı görüşlerin yayılmasının önlenmesi konusunda meclisler arasında işbirliğinin arttırılmasının gerekli olduğunu belirten Laricani, bu doğrultuda, terörizmin yayılmasının önlenmesi çerçevesinde, fakirlik, eşitsizlik, çifte standart siyasetler, müdahaleci girişimler, milletlerin oylarına saygısızlık gibi konularda son derece dikkatli olunması ve bu konuların terörizmle mücadele kapsamında yeniden ele alınması gerektiğini bildirdi.

İran meclis başkanı, İslam’ın, kardeşlik, muhabbet ve insanlar için hayrı isteyen bir din olduğunu belirtirken, terörist-tekfirci grupların büyük ilahi bir din olan İslam’la hiç bir irtibatlarının olmadığını kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.