İran Meclis Başkanı Tunus ve Gana meclis başkanları vekilleri ile görüştü

  • 06 Ağustos 2017
  • 1.127 kez görüntülendi.
İran Meclis Başkanı Tunus ve Gana meclis başkanları vekilleri ile görüştü

Tunus ve Gana meclis başkanları vekilleri ile görüşen İslami Şura meclisi Başkanı Laricani, “Şii-Sünni ihtilafı konusu esasen ithal bir konudur ve İslam toplumunun içinden gelen bir konu değildiir’’ dedi.

Tunus Meclis Başkan Yardımcısı Abdilfettah Mourou ile Tahran’da görüşen Laricani, ‘’Tunus, İran için önemli bir ülkedir ve İran o ülkedeki devrimin başından Tunus halkına destek vermektedir’’ dedi.

Bölgedeki güvenlik ve terörist sorunlara işaret eden Laricani, ‘’Mevcut şartlarda terörizm İslam dünyasını bela olmaktadır ve Siyonist rejim yetkililerin yakın zamanda o rejim için en iyi durumun bölgedeki mevcut durum olduğunu söylediler’’ dedi.

İran’ın Tunus ile özellikle ekonomik, maden, enerji ve sanayi alanında ilişkilerini geliştirmeye hazır olduğunu ifade eden Laricani, iki ülke ilişkilerinin gelişmesi gereğini belirtti.

Mourou da, ‘’Tunus İslami akımları İslami Devrim ve İslam Cumhuriyetini seviyorlar ve bizim için her zaman İran’ın elde ettikleri ilham kaynağı olmuştur.

İslam dünyasında birlik gereğini vurgulayan Moro, ‘’Ayrışma ile hedeflere ulaşılmaz ve ilerlemenin tek yolu Müslümanlar arasında birliktir’’ dedi.

Mourou , Cumhurbaşkanı Ruhani’nin dün İslami Şura Meclisinde düzenlenen ikinci dönem Cumhurbaşkanlığı yemin törenine katılmak için Tahran’da bulunmaktadır.

İslami Şura Meclis Başkanı Laricani ayrıca Gana Meclis Başkan Vekili Alban Samana ile de görüştü. Bu görüşmede İran ve Gana ülkelerinin sahip bulundukları kapasite ve potansiyellere temas eden Laricani, iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da geliştirilmesini istedi.

Gana Meclis başkanı vekili Alban Samana da İran ve Gana ilişkilerinin tarihi geçmişine temasla, iki ülke arasındaki parlamento ilişkilerinin geliştirilmesinin ekonomik ilişkilerin de gelişmesine ve karşılıklı yatırımlara hız verilmesine yol açacağını bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.