İran meclisi milli güvenlik komisyonundan Filistinli esirlere destek

  • 01 Haziran 2017
  • 1.086 kez görüntülendi.
İran meclisi milli güvenlik komisyonundan Filistinli esirlere destek

İran İslami Şura Meclisi milli güvenlik ve dış siyaset komisyonu, yayınladığı bildiriyle, ırkçı İsrail zindanlarında Filistinli esirlerin açlık grevi eylemine destek verdiğini bildirdi.

Dün yayınlanan bildiride, Filistinli esirlerin 41 günlük açlık grevinin tarihte en büyük açlık grevlerinden biri olarak kabul edildiğini belirterek, bu eylemin dünyanın bütün onur, izzet ve özgürlük yanlısı bütün herkes için bir hayat dersi ve büyük bir hamaset olduğuna dikkat çekti.

Sözkonusu bildiride, Filistinli esirlerin en asgari imkanlarla  Filistin toplumu için yeni bir örnek olduğunu ve onları meydanlara çektiğini ve terör rejimi İsrail ile mücadeleyi yeni bir alana taşıdığını ve ırkçı rejimin, Filistinli esirlerin liderliğinde yeni bir intifadanın  başlamasından kaygılanmasına neden olduğu cümleleri yer aldı.

İran İslami Şura Meclisi milli güvenlik ve dış siyaset komisyonu bildirisinde, direniş yolunun devamının ancak siyonist rejimi yenilgiye uğratmakla mümkün olduğu ve İran’ın dünyanın bütün özgürlükçüleri için  Filistin tam olarak özgürlüğüne kavuşmasını  ve bu süreçte Filistin  halkına destek verilmesini istediğini bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.