İran Meclisi, Nijerya’da Müslümanların katliamını kınadı

  • 15 Aralık 2015
  • 921 kez görüntülendi.
İran Meclisi, Nijerya’da Müslümanların katliamını kınadı

İran İslami Şura Meclisi’ndeki 214 milletvekili, ortak bir açıklama yaparak, Nijerya’daki Müslümanların katliamını kınadılar.

İRİB’in haberine göre, İran İslami Şura Meclisi üyeleri bugün açık oturumun ardından bir açıklama yaparak, Nijerya askerlerince bu ülkedeki mazlum Müslümanların vahşice katliamının milyonlarca Müslüman ve hür insanların onurunu rencide ettiğini belirttiler.

Açıklamanın devamında, bir süredir Afrika ve dünyanın diğer noktalarında benzeri cinayetler işleyen sapık Selefi-Tekfirci grubunca Müslümanlara yönelik yapılan saldırı ve katliamın devamında bu cinayetin gerçekleştiğine dikkat çekilerek, bu olayın arkasında ABD ve Siyonist rejimin desteğinin yer aldığı kaydedildi.

İran Meclisi üyeleri, büyük İran halkının bu vahşi saldırıyı kınadığını vurgulayıp, son sıralarda İran’a gelen Nijerya Cumhurbaşkanı’ndan özel komite oluşturmak suretiyle bu cinayetin sorumlularını adalete teslim etmesini ve büyük din adamı Şeyh İbrahim Zakzaki’nin serbest bırakmasını ve yıkılan Hüseyniyelerin yeniden inşa edilmesini istediler.

Taklit Mercii Ayetullah Nuri Hemadani, Ayetullah Safi Golpeyegani Alevi ve Kum İlmiye Havzası Hocalar Topluluğu da, Nijerya’daki Müslümanların katliam edilmesini kınayan açıklamalar yaptı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.