İran milleti Bercam kararlarını destekliyor

  • 09 Mayıs 2019
  • 1.024 kez görüntülendi.
İran milleti Bercam kararlarını destekliyor

İran milleti Cuma günü ülke genelinde düzenleyeceği yürüyüşle hükümetin Bercam nükleer anlaşmasındaki bazı yükümlülüklerini askıya alma kararına destek veriyor.

İran İslami Tebliğat Kurumu koordinasyon konseyi Çarşamba günü bir bildiri yayımladı. Koordinasyon konseyi bildiride şu ifadelere yer verdi:

İran milleti ülke genelinde Amerikalıların ve müttefiklerinin sözünü tutmamalarına ve güvenilmez olmalarına göstereceği tepkide Cuma günü kılınan Cuma namazı çıkışında düzenleyeceği yürüyüşle hükümetin Bercam nükleer anlaşmasındaki bazı yükümlülüklerini askıya alma kararına destek veriyor. Kuşkusuz direnişçi İran milleti milli vahdetini ve beraberliğini korumak ve ülke genelinde düzenlenen yürüyüşe katılmakla düşmanlara yeni bir darbe indirecektir.

İran milli güvenlik yüksek konseyi İMGYK bir bildiri yayımlayarak Tahran yönetimi Çarşamba gününden itibaren Bercam nükleer anlaşmasındaki bazı yükümlülüklerini askıya aldığını ve anlaşmada kalan diğer ülkelere de bankacılık ve petrol sektörleri başta olmak üzere çeşitli alanlarda yükümlülüklerini yerine getirmeleri için 60 gün süre tanıdıklarını duyurdu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.