İran Mina faciasının takipçisi olacak

  • 06 Eylül 2016
  • 750 kez görüntülendi.
İran Mina faciasının takipçisi olacak

İran yargı gücü başkanı Sadık Amoli Laricani, İran’ın uluslararası kuruluşlarda Mina faciasının takipçisi olacağını söyledi.

Laricani,  dün yargı gücünün  üst düzey yöneticileriyle düzenlediği oturumda yaptığı açıklamada,  Mina faciasının yıldönümünün yaklaşılmasına temasla, ‘bu facia, Suudi yöneticilerinin mukaddes İslam topraklarını yönetme liyakatına sahip olmadığını göstermiştir’ dedi.

İran yargı gücü başkanı, dünya kuruluşlarının Suudilerin mantık dışı girişimlerine karşı sergiledikleri çifte standardı eleştirerek, ”Eğer Mina faciasının benzeri bir başka ülkede gerçekleşseydi, emperyalizme bağlı medya kuruluşları bunu yıllarca gündemde tutarlardı ama Suudi rejiminin sultacı devletlere bağlılığından dolayı bu facia karşısında sessiz kalmışlardır” dedi.

Bilindiği gibi geçen yıl Hac merasimi sırasında Mina’da 464’ü İranlı hacı olmak üzere binlerce hacı Suudi yetkililerinin gerekli önlem almadıklarından dolayı çıkan izdihamda hayatlarını kaybetmişlerdi.

İran yargı gücü başkanı, açıklamasında ayrıca bölgede teröristlerin Suudi rejimi tarafından desteklenmesi ve donatılmasına da temasla, Suudi rejimi savaş uçaklarının Yemen’de yerleşim yerlerini bombalamak suretiyle sivilleri katlettiğini ve bunun çok açık bir şekilde savaş suçu olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.