İran, Mısır’daki terörist saldırıyı kınadı

  • 25 Kasım 2017
  • 927 kez görüntülendi.
İran, Mısır’daki terörist saldırıyı kınadı

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Mısır’da camiye düzenlenen terör saldırıyı kınadı.

Teröristler için ilahi ve insani değerler arasında bir fark olmadığını belirten Zarif, twitter hesabından yaptığı açıklamada, teröristlerin bir kez daha, şom cinayetleri için ibadet ve camii gibi yerlerde cinayet işlemenin bir farkının olmadığını gösterdiğini bildirdi.

Zarif, bu saldırıda şehit olanlara Allah’tan rahmet yaralılara acil şifalar dilerken, İran  Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Behram Kasımi de, Mısır’ın Elereyş kentinde camiye düzenlenen terörist saldırıyı şiddetle kınadı.

Behram Kasımi yaptığı açıklamada, ‘’Bugünlerde en büyük yenilgileri alan Tekfirci terörizm kendini göstermek için tüm çabasını göstermektedir ve bu bölge hükümetlerinin terörizmin gerçek yüzünü tanımak ve onunla toplu mücadele için sorumluluğunu arttırmaktadır’’ dedi.

Kasımi bölgenin tüm devlet ve milletlerini bu zaman diliminde hezimete uğrayan kan emicilerin komplolarında dikkatli olmaya davet etti.

Dün Mısır’ın Kuzey Sina eyaletinde camiye düzenlenen terör saldırısında en az 235 kişi ölürken 150 kişi de yaralandı. Şu ana kadar saldırının sorumluluğunu üstlenen olmadı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.