İran, Moon’un tarafgir ve garazkar raporunu eleştirdi

  • 18 Temmuz 2016
  • 754 kez görüntülendi.
İran, Moon’un tarafgir ve garazkar raporunu eleştirdi

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, BM Genel Sekreteri’nin ABD’nin açık baskısı altında hazırlanan 6 aylık raporunu eleştirerek, İran İslam Cumhuriyeti’ne yöneltilen suçlamaları temelsiz olarak niteledi.

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi bugün yaptığı açıklamada, BM Genel Sekreteri’nin Güvenlik Kosneyi’nin 2231 sayılı kararnamesi ile ilgili hazırladığı 6 aylık raporunu, tarafgir ve dengesiz olarak niteledi, bu raporun nükleer anlaşmanın ruhu ve metniyle bağdaşmadığını vurguladı.

Kasımi, uluslararası toplumun BM Genel Sekreteri’nin ABD ve 5+1 grubunun bazı diğer üyelerinin nükleer anlaşmayla ilgili yükümlülüklerindeki ihmallerini sarih ve net biçimde yansıtmasını beklediğini kaydetti.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, raporda İran’ın füze denemelerinden endişe duyulmasının, garazkar ve 2231 sayılı kararnamenin maddelerine aykırı bir girişim olarak niteledi.

Sözcü, İran’ın nükleer konuyla ilgili diplomatik çözümü için ilkeli politikasını sürdürme çerçevesinde yükümlülüklerine bağlı olduğu ve olmaya devam edeceğini, karşı tarafın uymaması halinde, İslam Cumhuriyeti’nin karşılık vereceğini vurguladı.

BM Genel Sekreteri, Güvenlik Konseyi’ne gönderdiği raporunda, İran’ın balistik füze denemelerinin, nükleer anlaşmanın ruhuna aykırı olduğunu bildirmiştir.

İran ise 2231 sayılı kararnameyi ihlal etmediğini ve füze denemelerinin nükleer anlaşmayla bir ilgisi olmadığını defalarca deklare etmiştir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.