İran, Myanmar’a tıbbi malzeme göndermeye hazır

  • 15 Eylül 2017
  • 1.168 kez görüntülendi.
İran, Myanmar’a tıbbi malzeme göndermeye hazır

İran Sağlık Bakanı, bakanlığın Myanmarlı Müslümanlar’a yardım için tıbbi malzemeler ve sağlık ekipleri göndermeye hazır olduğunu belirtti.

İran Sağlık Bakanı Hasan Gazizade Haşimi bugün gazetecilere yaptığı açıklamada, Myanmar’da mazlum ve masum insanların acımasızca katliamını kınayarak, Myanmar’da çağın soykırımı yapıldığı için Dünya Sağlık Örgütü başta olmak üzere uluslararası örgütlerle İran’dan Myanmar tıbbi yardımlar ve sağlık ekiplerinin gönderilmesi için mektup teatisinde bulunduklarını ifade etti.

Gazizade Haşimi, uluslararası örgütleri, Myanmarlı Müslümanlar’a yönelik yapılan soykırımı önlemeye çağırarak, resmi uluslararası örgütlerin bu bağlamdaki sessizliğinin kabul edilir olmadığını ve sadece kınamakla yetinmemek gerektiğini ifade etti.

Sağlık Bakanı uluslararası camia tarafından fırsatın sağlanması halinde İran’ın savunmasız Myanmarlı Müslümanlar’a insani yardım göndermeye hazır olduğunu kaydetti.

Myanmar ordusunun Rohingyalı Müslümanlar’a yönelik yeni şiddet dalgası sonucu şimdiye kadar binlerce kişi hayatını kaybetmiş ve yaralanmış bulunuyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.