İran, Nijerya ve Azerbaycan’da Müslümanlara saldırıya tepkili

  • 14 Aralık 2015
  • 865 kez görüntülendi.
İran, Nijerya ve Azerbaycan’da Müslümanlara saldırıya tepkili
İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Nijeryalı mevkidaşı Geffery Onyeama ile yaptığı görüşmede, Nijerya yönetiminden bu ülkedeki Müslümanların can güvenliğini korumak için girişimde bulunmasını istedi.

Zarif, iki ülke arasındaki iyi ilişkilere işaretle, Nijerya’da yaşanan esef verici olaylardan derin endişe duyduğunu dile getirdi.

Görüşmede Nijerya Dışişleri Bakanı da, bu ülke yetkilileriyle yapılan istişarelerin ardından bir an evvel bölgede huzurun yeniden sağlanmasını, çatışmalar ve şiddetin önüne geçilmesini temenni etti.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Cabir Ensari de bugün Tahran’da düzenlediği ilk basın toplantısında, Azerbaycan Cumhuriyeti ve Nijerya’da birkaç Müslüman’ın şehit olmasıyla sonuçlanan son sıralarda yaşanan olaylara işaretle, Azerbaycan Cumhuriyeti yönetimi ile İran’ın yaptığı görüşmeler ve çabaların kısmen başarılı olduğu kaydetti.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Nijerya’daki olaylardan İran İslam Cumhuriyeti’nin derin endişe ve üzüntü duyduğunu dile getirdi.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hüseyin Cabir Ensari, kutsal mekanlar ve değerler ve önde gelen din adamlarına saygı gösterilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.