İran: Nükleer Anlaşma Bozulursa, Onları Hayrete Düşürürüz

  • 13 Kasım 2017
  • 1.048 kez görüntülendi.
İran: Nükleer Anlaşma Bozulursa, Onları Hayrete Düşürürüz

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Ali Ekber Salihi Tahran Araştırma Reaktörü’nün kuruluşunun 50. yıl dönümü dolaysıyla düzenlenen merasimde yaptığı konuşmada; karşı tarafı nükleer anlaşmanın bozulması konusunda uyararak, nükleer anlaşmasının bozulmasını temenni etmediklerini ancak böyle olursa onları hayretler içinde bırakacaklarını vurguladı.

Konuşmasında İran’ın nükleer sanayiinde emeği geçen nükleer fizikçiler ve bilim adamlarına teşekkürlerini bildiren Salihi, nükleer anlaşmaya ve bu anlaşmanın tüm taraflar için yararlı olduğuna temasla, nükleer anlaşmanın NPT’nin güçlendirilmesi için önemli olduğunu, nükleer anlaşmanın bozulması halinde hiçbir konvansiyonun gereken sağlamlığa sahip olmayacağını ifade etti.

Nükleer sanayinin ilaç üretimindeki rolüne dikkat çeken Atom Enerjisi Kurumu Başkanı; ilaçlar konusunda büyük adımlar atıldığını söyledi.

10 milyar dolarlık yatırımla iki santral yapımı konusuna da değinen Salihi, ‘’Şartlardan dolayı büyük santralleri ülkenin güneyi veya kuzeyinde yapmamız gerekir fakat küçük santralleri tüketim yerinde yapabiliriz’’ dedi.

Salihi, santrifüj konusunda İran’ın yavaş fakat uygun adımlar attığını ve bu alanda büyük başarılar elde ettiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.