İran Ordu İstihbaratı, Gücünü Ortaya Koydu

  • 17 Haziran 2016
  • 921 kez görüntülendi.
İran Ordu İstihbaratı, Gücünü Ortaya Koydu

İran Devrim Muhafızları gerçekleştirdikleri son iki operasyonla iki farklı noktadan ülke için sızmaya çalışan üç terör grubunu tespit edip etkisiz hale getirdiler. Bu da Devrim Muhafızlarının sınır bölgelerindeki istihbaratının ne denli kapsamlı ve dakik olduğunu gösterdi.

Önceki gece Devrim Muhafızları Seyyidi’ş Şüheda karargâhı tarafından, “İnkılap karşıtı terör örgütüne bağlı iki grup, terör eylemleri gerçekleştirmek üzere Eşneviye sınır bölgesinden ülke içerisine sızmak istersen, Seyyidi’ş Şüheda karargâhının istihbarat ve operasyon güçlerinin ağına takılmışlardır” açıklaması yapıldı.

Bununla birlikte teröristler bir hafta içerisinde ikinci kez İran içerisine sızma girişiminde bulunuyorlar. Ancak bu sınırlarda Devrim Muhafızları güçlerinin yerinde müdahalesiyle karşı karşıya geliyorlar. Son örnekte, Pazartesi günü Batı Azerbaycan’ın Serdeşt bölgesinde bir terör grubu tespit edilmiş ve yaşanan çatışmayla grup etkisiz hale getirilmiş ve 5 terörist de öldürülmüştür.

Ancak bu kez teröristler Serdeşt bölgesinden daha uzak bir bölgeden yani ülkenin kuzey batı sınırın sıfır noktasının yüz kilometre yukarısındaki Eşneviye sınır bölgesinden ülkeye sızmak istiyorlardı. Ama bu defa da Devrim Muhafızları Seyyidi’ş Şüheda karargâhı tarafından tespit edildiler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.