İran ordusu 49. filosu Bangladeş’de demir attı

  • 26 Kasım 2017
  • 1.161 kez görüntülendi.
İran ordusu 49. filosu Bangladeş’de demir attı

“Sabalan” kruvazörü ve lojistik “Benderabbas” gemisinden oluşan İran İslam Cumhuriyeti ordusu 49. filosu Hint okyanusu kıyı ülkeleri ortak tatbikatına katılmak üzere Bangladeş’de demir attı.

Mehr haber ajansının bildirdiğine göre İran Ordusu Deniz Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Hanzadi bugün yaptığı açıklamada bu haberi bildirerek İran filosunun Güney doğu Asya mıntıkasında bulunmasına temasla, İran ordusuna ait iki filonun şu anda Bangladeş limanına demir attığını ve Hint Okyanusu Kıyısı Ülkeleri Ortak Deniz tatbikatına katılacaklarını bildirdi.

Bu tatbikatın Bangladeş deniz kuvvetlerinin idaresinde Bengal körfezinde önümüzdeki günlerde düzenleneceğini belirten Tuğgeneral Hanzadi, müstekbir ve sultacı güçlerin imdat ve kurtarma eylemlerinin arkasında kendi sömürgeci hedeflerini takip ettiklerini ve bölge ülkelerine nüfuz etmeye çalıştıklarını, fakat İran İslam cumhuriyetinin siyasetinin dini ve insan sever ilkelerden hareketle başka ülkelerle yakın işbirliği ve teamül ilkesine dayalı olduğunu bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.