İran ordusu hava kuvvetleri komutanı: İran düşmanlara her an karşılık vermeye hazırlıklıdır

  • 27 Temmuz 2019
  • 1.072 kez görüntülendi.
İran ordusu hava kuvvetleri komutanı: İran düşmanlara her an karşılık vermeye hazırlıklıdır

İran ordusu hava kuvvetleri komutanı tuğgeneral Yusufali Kurbani, İran silahlı güçlerinin Fars körfezi ve Hürmüz boğazında güçlü bir şekilde var olduğunu ve düşmanların her türlü girişimine anında karşılık vermeye hazırlıklı olduğunu söyledi.

Tuğgeneral Kurbani, bugün Tahran cuma namazı öncesi cemaate  hitaben yaptığı konuşmada, ‘Amerikan başkanı Trump’ın, ABD’ye ait içinde çok sayıda ABD’linin bulunduğu casus uçağını İran’ın kasıtlı olarak vurmamasından dolayı İran’a yönelik teşekkür etmesine temasla, ‘Bu durum İran İslam Cumhuriyetinin  dünya emperyalizmine karşı gücünü göstermektedir’ dedi.

İranlı general, İran  güvenlik güçlerinin bu zamana kadar  her zaman düşmana karşı cesurca karşı durduğunu hatırlatarak, ‘İran ordusu hiç bir zaman bir ülkeye saldırı niyetinde değil ama düşman böyle bir hata yaparsa  İran’ın cevabı saldırganı pişman edici olur’ dedi.

Tuğgeneral Kurbani, İran hava güçlerini Batı Asya bölgesinin en güçlüsü olarak nitelerken, ”İran ordusu ve hava kuvvetlerinin  çok  büyük güç ve potansiyele sahip olduğunu mevcut tehditler karşısında da halihazırda olabilecek her türlü senaryoya karşı hazırlık yaptığını’ söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.