İran ordusu Hürremşehr’in kurtuluşuyla ilgili bildiri yayınladı

  • 23 Mayıs 2016
  • 843 kez görüntülendi.
İran ordusu Hürremşehr’in kurtuluşuyla ilgili bildiri yayınladı

İslami İran ordusu, Hürremşehrin’in devrik Saddam rejimine bağlı baas ordusunun işgalinden kurtarılışının yıldönümü münasebetiyle bildiri yayınladı.

Bildiride, Hürremşehr’in İran İslam inkılabı değerlerini ve İslam Cumhuriyetini savunmada İran milletinin bir iftihar ve kahramanlık belgesi olduğuna temas edildi.

Hicri Kameri 3 hordad (23 mayıs 1982) tarihinde Hürremşehr’in devrik Baas rejimi güçlerinin işgalinden kurtarılmasının yıldönümünde yayınlanan bildiride, Hürremşehr’in, İran İslam topraklarını savunmak için cansiparane mücadele veren yiğitlerin kahramanlıklarıyla dolu olduğu ve bu kahramanların İran tarihinin en önemli sayfasını yazdıklarına işaret edildi ve İran tarihinde bir altın sayfa olduğu kaydedildi.

Bildiride, Hürremşehr’in kurtarılışının, rahmetli İmam Humeyni’nin tabiriyle, ‘Hürremşehr’in fethi, toprağın fethi değildir aksine insani değerlerin fethedilmesidir’ dediği aktarıldı.

23 mayıs 1982 tarihinde Hürremşehr İranlı güçler tarafından işgalden kurtarılırken işgalci Baas güçleri de Irak topraklarına püskürtülmüşler ve böylece Irak Baas rejiminin yenilgileri de başlamış oldu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.