İran Pakistan’da Hastane Yaptı

  • 14 Nisan 2016
  • 860 kez görüntülendi.
İran Pakistan’da Hastane Yaptı

İran İslam cumhuriyeti tarafından Pakistan’ın Send eyaleti sel felaketinden zarar gören halkına hediye amacıyla yapılan hastane özel törenle açıldı.

İRNA’nın verdiği habere göre 30 yataklı Farabi kadın ve doğum hastanesi İran İslam Cumhuriyeti tarafından son yedi ay içinde Pakistan halkına ikinci hediyesidir.

Bu hastanenin açılış töreninde bir konuşma yapan İran’ın Karaçi şehri başkonsolosu Mehdi Süphani, böyle bir hastane inşasıyla Pakistan’ın Send eyaleti halkının sorunlarının ufak bir bölümünü halletmeye katkıda bulunmanın İran halkı ve İran İslam Cumhuriyetinin iftiharı olduğunu söyledi.

İran ile Pakistan halklarının sayısız ortak yönlerinin bulunduğunu belirten Mehdi Süphani, İran devleti ve milletinin Pakistan halkına yardımını sürdüreceğini bildirdi.

Pakistan Send eyaleti baş veziri Kaim Ali Şah’da bu törende yaptığı konuşmada, Send eyaleti sel felaketi mağdurlarına yardımlarından dolayı İran halkı ve devletine teşekkürlerini bildirerek, İran İslam Cumhuriyetinin her zaman Pakistan halkının yar ve yaveri olduğunu açıkladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.