İran Pakistan’daki terör saldırısını kınadı

  • 24 Haziran 2017
  • 1.062 kez görüntülendi.
İran Pakistan’daki terör saldırısını kınadı

İran dışişleri bakanlığı sözcüsü Behram Kasımi, dün Pakistan’ın Paraçınar bölgesinde meydana gelen terör saldırısını kınayarak bu saldırıda hayatını kaybedenlerin aileleri, Pakistan devleti ve halkıyla dert ortaklığı içinde olduğunu bildirdi.

Parstoday’ın bildirdiğine göre, Kasımi, dünya Müslümanlarının  Filistin halkının davasına destek ve  Siyonist İsrail rejimini protesto ettiği bir günde teröristlerin  Siyonistlerin çıkarlarını temin edecek şom bir komploya hizmet ederek oruçlu Müslümanların kanını akıttığını ve Siyonistlerin piyonu olduklarını gösterdiğini bildirdi.
Dünya Kudüs Günü münasebetiyle İslam dünyasının birçok bölgesinde terör rejimi İsrail aleyhinde protesto yürüyüşlerinin düzenlendiği gibi Pakistan’ın Paraçınar bölgesinde düzenlenen gösteri esnasında teröristler  protesto gösterisini gerçekleştirdikleri terör saldırısıyla kana bularken  saldırıda bir çok kişi hayatını kaybetti ve yaralandı.
Pakistan polisi, Paraçınar’ın Ekberhan Pazarı bölgesinde iki ayrı bombalı saldırıda  en az 40 şehit ve yüzden fazla kişinin de yaralandığını ve bunlardan birçoğunun durumunun ağır olduğunu bildirdi.
Şehit ve yaralılar arasında birçok kadın ve çocuğun da bulunduğu  bildiriliyor.
Söz konusu saldırının sorumluluğunu hiç kimse veya grup üstlenmezken  bu tür saldırıları bu zamana kadar Sahabe Ordusu, Leşger-i Cengvi, Cemaati el’Ahrar gibi terör örgütleri yapmaktaydı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.