İran parasının aktarılması meselesi Berlin yetkilileri tarafından görüşülüyor

  • 10 Temmuz 2018
  • 1.543 kez görüntülendi.
İran parasının aktarılması meselesi Berlin yetkilileri tarafından görüşülüyor

Almanya yetkilileri İran’ın Almanya’da bulunan 300 milyon euro nakit parayı İran’a aktarmak istediği meselesinin incelenmekte olduğunu bildirdiler.

Alman Bild gazetesinin üst düzey yetkililere dayandırdığı haberde, Tahran yönetiminin ABD’nin olası yaptırımlarına tedbir olarak Almanya’dan 300 milyon euro nakit parayı uçakla ülkeye götürmek istediği belirtildi.

Söz konusu nakit paranın Hamburg’daki İran Avrupa Ticaret Bankası’nda (Europaeisch-Iranische Handelsbank AG) bulunduğu belirtilirken, Almanya’nın da İran’ın bu talebini inceleme kararı aldığı kaydedildi.

İran’ın bu adımı atmasının arkasında ABD’nin yaptırımlarını artırmasının ardından oluşabilecek nakit sıkıntısı olduğunu öne sürülürken, ABD ve İsrailli istihbarat teşkilatlarının, söz konusu paranın “terörün finansmanında” kullanılabileceği şüphesiyle alarma geçtikleri kaydedildi.

Haberde ayrıca Almanya Maliye Bakanlığı’nın iddiaları doğruladığı ve prosedürün ilgili kurumlar tarafından incelendiği bildirildi.

Bild, Amerika ve siyonist İsrail rejimi yetkililerinin iddiasının aksine İran’ın bu parayı yanlış yönlerde kullanacağına dair hiç bir emarenin bulunmadığını ve bunun bizzat Alman yetkililerince de doğrulandığını bildirdi.

Öte yandan konuya ilişkin bakanlık tarafından henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.