İran Petrol Bakanı: Petrol piyasasındaki istikrarsızlığın ana sebebi ABD’dir

  • 27 Eylül 2018
  • 1.690 kez görüntülendi.
İran Petrol Bakanı: Petrol piyasasındaki istikrarsızlığın ana sebebi ABD’dir

İran Petrol Bakanı ABD Başkanı Donald Trump’ın müdahaleci politikalarının petrol fiyatlarının yükselmesine neden olduğunu belirtti.

İran’dan dünkü Birleşmiş Milletler Genel Kurulu konuşmasında OPEC (Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü) üyelerine petrol fiyatlarını düşürmesi çağrısı yapan ABD Başkanı Donald Trump’a yanıt geldi. Petrol Bakanı Bijen Namdar Zengene “Trump petrol fiyatlarının yükselmemesini istiyorsa Ortadoğu’ya müdahale etmekten vazgeçmeli” dedi.

İran Öğrenci Haber Ajansı’na (ISNA) konuşan Zengene “Bay Trump ciddi olarak İran’ın petrol ihracatını düşürmek istiyor aynı zamanda da petrol fiyatlarının yükselmesini istemiyor. Bu ikisi birlikte gerçekleşemez” dedi.

Zengene sözlerini, “Eğer o (Trump) petrol fiyatlarının yükselmemesini ve pazarın istikrarsızlaşmamasını istiyorsa Ortadoğu’ya yönelik haksız ve zarar verici müdahalesini durdurmalı ve İran petrolünün üretimi ve ihracatı önünde bir engel olmayı bırakmalı” diye sürdürdü.

Petrol fiyatlarının son dönemdeki yükselişinin sebebinin OPEC değil Trump olduğunu söyleyen İranlı bakan ” Trump kendi yarattığı ve neden olduğu petrol fiyatlarının yükselişi ve pazardaki karışıklıktan OPEC’i suçluyor” dedi

Trump dün 73. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada OPEC’e piyasaya daha fazla petrol yollamaları ve fiyatları yükseltmeyi durdurmaları çağrısını yinelemişti. Trump ayrıca ‘kaos, yıkım ve ölüm tohumları ekmekle’ suçladığı İran’ın tüm ülkeler tarafından izole edilmesi çağrısını yapmış ve Tahran’a ek yaptırımlar uygulayacaklarını duyurmuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.