İran Petrol Bakanı: Yaptırımlar, İran petrol endüstrisini etkileyemez.

  • 17 Mart 2015
  • 928 kez görüntülendi.
İran Petrol Bakanı: Yaptırımlar, İran petrol endüstrisini etkileyemez.

İran ajansının haberine göre, İran ve P5+1 grubu arasındaki nükleer müzakerelerin devam ettiği bugünlerde Güney Pars Doğalgaz Sahası’nın 12’inci fazının da açıldığına dikkat çeken İran Petrol Bakanı Bicen Zangane, “Bu iki olayın aynı zamanda gerçekleşmesi, batılı ülkeler için önemli bir mesaj içerebilir. Şimdiye kadar İran’a uygulanan yaptırımlar, zalimcedir ve İran halkına zulüm yapılmıştır” dedi.

İran’ın son yılda doğalgaz üretimini günlük 120 milyon metreküp arttırmayı hedeflediğini belirten Zangane, bu amacın büyük bir bölümünün (günlük 68 milyon metreküp) Güney Pars Doğalgaz Sahası’nın 12’inci fazı ile gerçekleştiğini belirtti. Zangane ayrıca bu projenin, İran ve petrol endüstrisi tarihinin en büyük projesi olduğuna dikkat çekti.

Zangane açıklamasının devamında İran’ın yaptırımlar döneminde Güney Pars bölgesinde 7 fazın açılışını yaptığını hatırlatarak, “İran, yaptırımlar ve ekonomik sorunlara rağmen bu projeleri gerçekleştirerek, petrol endüstrisinin tamamen bağımsız olduğunu bir kez daha gösterdi” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.